söndag 16 mars 2014

Key Lime Pie


Key Lime Pie

50 gram smör
2 1/2 dl digestivekex
1 burk kondenserad mjölk (ej kokt!)
5 äggulor
1 dl pressad limejuice (ca 3-4 st.)

Går att förbereda 1-2 dagar i förväg. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Krossa digestivekexen i matberedare eller lägg i en påse och krossa med handen eller med kavel till fina smulor. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform ca 18-25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Vispa ihop kondenserad mjölk med äggulor med elvisp. Blanda sist ner limejuice. Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna. Ställ i kylen till servering. Garnera med vispad grädde och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar: